Sander

Sander

Oudshoorn


Chef-Kok

Jeugd

Al op jonge leeftijd ontdekte ik mijn passie voor koken en lekker eten. Ieder weekend stond ik bij mijn ouders in de keuken om steeds weer een ander gerecht te proberen. Op mijn zestiende kreeg ik vervolgens mijn eerste baantje in een restaurant, als hulpje van de koks. Ik ging mij steeds voor koken interesseren en begon met het maken van de voorgerechten, desserts en huisgemaakt vanille-ijs.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik daarna/aansluitend een koksopleiding ging volgen. Gedurende mijn vierjarige studie specialiseerde ik mij in verschillende onderdelen van het vak.

Michelin

Inmiddels heb ik vele keukens van binnen en van buiten gezien. Voordat ik op eigen benen stond, heb ik diverse stages bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gelopen. Vooral het werken met chef-kok Jannis Brevet in het met een Michelinster bekroonde restaurant Kasteel Montfoort in Montfoort, was een unieke, leerzame ervaring, die veel indruk op mij heeft gemaakt.

Daarna kreeg ik de kans om vier jaar lang leiding te geven aan restaurant El Cafe in Spanje. Gedurende deze periode verfijnde ik mijn klassiek-mediterrane kookkunsten. Tot op de dag van vandaag komt de mediterrane keuken terug in mijn gerechten.

Producten

Seizoensgebonden

Ingrediënten

Kwalitatief Hoogwaardig

Balans

Tussen Klassiek & Modern

Mijn gerechten laten zich het best omschrijven als modern-Frans met een mediterraan tintje. Als chef-kok ben ik altijd op zoek naar een prettige balans tussen klassieke en moderne tonen. Vaak is de basis van de gerechten klassiek, maar zij worden met de modernste keukentechniek bereid en op een eigentijdse wijze gepresenteerd.

Ik hecht daarnaast veel waarde aan de opmaak van de gerechten. Telkens probeer ik de gerechten op een oogstrelende, pure en kunstige manier te presenteren. Daarbij appelleer ik aan de smaak van hedendaagse fijnproevers en is er veel ruimte voor creativiteit.

 

Gouden Koksmuts

In 2014 werd ik door de vakjury genomineerd voor een gouden koksmuts. In de finale van deze gerenommeerde vakprijs voor chef-koks had ik de eer, het op te mogen nemen tegen de beste collega’s uit mijn vakgebied.

Euro-Toques Nederland

Deze vereniging verplicht de leden om te koken volgens de ‘Code van Ere’, ambachtelijk en traditioneel werkend in het belang van een gezonde voeding. Een Euro-Toques kok werkt uitsluitend met verse producten, liefst uit eigen streek en respecteert de seizoenen waar producten bij horen. Gerechten worden derhalve bereid met natuurzuivere ingrediënten.

In de visie van Euro-Toques kunnen wij ons helemaal vinden. Daarom hebben wij ons aangesloten bij deze vereniging. Dit betekent dat wij werken met eerlijke, verse, waar mogelijk, regio producten die op ambachtelijke wijze bereid zijn.